Lapacho je bylinný čaj pochádzajúci z Južnej Ameriky, nazývaný tiež aj nápoj Inkov.
Je pripravovaný z vnútornej kôry stromu lapacho, ktorý rastie na území Brazílie, Bolívie, Peru, Paraguaji a severnej Argentíny. V tejto oblasti rastie niekoľko príbuzných druhov, ale červená kôra sa získava z odrôd Lapacho Colorado a Lapacho Morado. V oblasti Ánd dosahujú tieto stromy vek až 700 rokov. V európskych podmienkach sa Lapacho pestuje len ako izbová rastlina.
Príprava: 1 kopcovú čajovú lyžičku povaríme 3dl vody 5-10 minút, 10-15 minút necháme lúhovať. Príprava je možna aj na 1l v pomere 1 polievková lyžica čaju Lapacha 5-10 minút povariť a potom lúhovať 10-15 minút po precedení podávame
Zloženie: Lapacho - Matto Grosso
Krajina pôvodu: Brazília