GABA čaj
Účinky čajov » GABA čaj
Ideálny proti stresu, bolestiam hlavy a vysokému krvnému tlaku.
Zelený čaj GABA je vyrobený z vysoko kvalitných čerstvých lístkov, ktoré prechádzajú procesom vákuovej úpravy, streilizácie, zvinutím a sušením, čím sa tento čaj stáva úplne novým typom 100% prírodnej výroby.
GABA zelený čaj je vďaka svojej kvalite neobyčajne bohatý na vitamíny a antioxidanty, ktoré chránia telo pred vnútornými aj vonkajšími patogénmi a slúžia ako prevencia pred civilizačnými chorobami.
Jeho pravidelnou konzumáciou môžete dosiahnuť celkové posilnenie imunity a spomalenie procesu starnutia.
Čím sa však tento čaj skutočne odlišuje od ostatných, je neobyčajne vysoký obsah kyseliny gamma-aminomaslovej (GABA).
Čo je GABA?
GABA (kyselina gama-aminomaslová) je neproteinová aminokyselina, kt. sa prirodzene vytvára v ľudskom tele.
Jej hlavnou funkciou je spomaľovanie neurónov v mozgu, priamo zodpovedá za reguláciu svalového napätia v tele.
Vďaka jej účinkom sa spomaľuje činnosť mozgu, miechy, srdca, pľúc a obličiek.
Všeobecne GABA pôsobí hlavne protistresovo, je vhodná ako potravinový doplnok za účelom uvoľnenia a relaxácie.
Zdravotné účinky:
GABA je neproteínová aminokyselinam, ktorá vyniká mnohými, zdraviu prospešnými účinkami:
-najvyšší obsah antioxidantov medzi čajmi
-priaznivo pôsobí pri zvýšenej námahe, strese, pri bolestiach hlavy z psychického preťaženia alebo pri hučaní v ušiach
-stimuluje pozornosť a zvyšuje koncentráciu
-napomáha pri znižovaní krvného tlaku a cholesterolu v krvi
-zabraňuje kŕčom a arytmii, relaxuje svalstvo
-zlepšuje krvný obeh a okysličenie mozgu, podporuje metabolizmus mozgových buniek
-môže pomôcť pri liečbe následkov mozgovej mŕtvice
-spomaľuje vznik a rozvoj nádorových ochorení
-napomáha pri znižovaní nadváhy
-odbúrava alkohol v krvi
-znižuje nebezpečenstvo vzniku rakoviny
-zlepšuje kvalitu spánku
-stimuluje imunitu organizmu
-redukuje frustráciu, strach a depresie
-stabilizuje a optimalizuje funkčnosť ľudských buniek
Príprava:
GABA zelený čaj predstavuje tiež lahodný nápoj, ktorý prekvapí svojou korenistou vôňou a osviežujúcou chuťou.
Výsledná chuť a sila čaju závisí od teploty vody, pomeru množstva čaju a množstva vody a samozrejme na dobe lúhovania.
Aby sme si GABA čaj skutočne vychutnali, musíme venovať istú pozornosť jeho príprave.
GABA čaj je viacnálevový druh čaju, čo znamená, že z jednej porcie môžeme urobiť väčšie mnozstvo nálevov.
Tu je niekoľko typov na prípravu čaju GABA:
Príprava za studena:
Do nádoby s objemom 0,5 litra nasypeme 10g čaju a zalejeme studenou vodou, najlepšie prefiltrovanou. Necháme lúhovať 10-15 min.
Pri tomto postupe je možné z jednej porcie GABA zeleného čaju urobiť cca 7 nálevov.
Získame tak lahodný, osviežujúci a zdraviu prospešný nápoj, ktorý je vhodný k celodennému popíjaniu.
Príprava v čajníku:
Vrchovatú lyžicu čaju (5-7g) nasypeme do čajníka alebo inej nádoby s objemom 0,3-0,5 litra a zalejeme teplou prevarenou vodou s teplotou maximálne 70°C.
Táto teplota je dôležitá pre zachovanie ako nutričných, tak aj chuťových vlastností GABA zeleného čaju.
(Docielime to, keď necháme práve uvarenú vodu 5 minút odstáť)
Po 30 sekundách lúhovania môžeme čaj preliať cez sitko do šálok alebo do druhej nádoby. Toto množstvo vystačí k príprave cca 5 nálevov s tým, že dobu lúhovania možno predĺžiť pri každom nasledujúcom náleve podľa chuti.
Príprava v gaiwane či čajovej miske:
Vrchovatú lyžicu čaju (5-7g) nasypeme donádobky s objemom cca 0,1 litra a zalejeme teplou prevarenou vodou s teplotou maximálne 70°C. Po 10 sekundách lúhovania čaj scedíme do šálky.
Získame tak povzbudzujúci nálev neobyčajne intenzívnej chuti.
Postup môžeme zopakovať cca 5x.
Vďaka vyššie spomínaným vlastnostiam sa GABA zelený čaj teší veľkej popularite, ako v západnom svete, tak aj v Ázii, kde sa už v mnohých domácnostiach stal synonymom pre zdravý životný štýl.
Ochutnajte aj Vy tento 100% produkt, ktorý spojuje kvality lahodného osviežujúceho nápoja a účinného doplnku stravy.